![]() | Hirek A múzeumról Szolgáltatásaink Rólunk írták Tárlatvezetés Képgaléria Archivum Regisztráció Vendégkönyv | ![]() |
:: Fórumok :: Állandó kiállitásaink :: Archivum |
|
<< Előző téma | Következő téma >> |
2023.eseményei |
Moderátorok: Erno, admin
|
Szerző | Üzenet | ||
admin |
| ||
![]() ![]() Regisztrált tag #12 Regisztrált: szo márc 19 2011, 06:16Üzenetek: 118 | 1. KETTŐS KÖNYVBEMUTATÓ Február 17-én kettős könyvbemutatóra került sor az Ifjúsági Egylet Klubházában, melyen a két szerző, Fábián László és Fábián Béla bemutatta a Csengeri Múzeumvezető és a Mesélő régi csengeri képek képeslapok című régen várt, nívós kiadványokat. ![]() ![]() 2. SZUHÁNYI FESTMÉNY Március 6 –án Budapestről hazakerült a Múzeumba Kenessey Csaba ajándékaként, a Szuhányi Ferencet ábrázoló korabeli olajfestmény, s ezzel teljessé lett a már korábban kialakított Szuhányi emléksarok. ![]() 3. SANYIKERTI TEREPBEJÁRÁS Május 14-én a Múzeum munkatársai, kiegészülve Szabó Zoltán rendszeres fémkeresős segítőnkkel szokásos terepbejárást végeztünk Sanyikerten. melynek eredményeképpen egy római ezüstpénzt (Crispina kr.u. 187-193,) és egy honfoglaláskor nyílhegyet találtunk ![]() ![]() 4. KANDALLÓ ÉS MESTERGERENDA Június közepén sikerült eredeti formájában felállítani a Galériateremben a Melith-kastélyból származó XVI. századi reneszánsz kandallót, mely a volt Szuhányi-kastély szállodává alakítása során került a múzeumba. Ugyanezen időszakban a Kis (Hunyadi u) utcáról megmentett 1865-ből való mestergerenda is megfelelő módon lett kiállítva. ![]() ![]() 5. NAGYGÉCI TABLÓK Július 3-án és augusztus 30-án került helyére a nagygéci nagykiállító teremben a egykori falu árvíz előtti mindennapjait, illetve a falu sorsát végzetesen meghatározó Árvizet bemutató két tabló. Ezzel hosszú évek után lett teljessé a kiállítás. ![]() 6. VAJAI MÚZEUMI KONFERENCIA szeptember 22.-én a vajai Vay Ádám Múzeumban a Molnár Mátyás tiszteletére megtartott emlékév keretében vett részt a csengeri Helytörténeti Múzeum azon a konferencián, ahol a neves megyei múzeumok mellett mi is bemutatkoztunk felelevenítve az alapítás körülményeit és vázolva terveinket. ![]() ![]() 7. CSERÉP TALÁKOZÓ Október 12 -13-án rendeztük meg a hagyományos régésztalálkozót, kiegészülve négy fémkeresőssel és négy Szatmárnémetiből érkezett régésszel. Első nap Csengerjánosiban voltunk terepbejáráson, majd Sanyikerten folytatódott a kutatás, ahol egy római kori érme került elő. Másnap a vendégek meglátogatták a komlódtótfalusi Becsky- Kossuth kastélyt. ![]() ![]() ![]() 8. DOLGOZÓSZOBA TÉLIESÍTÉSE Október 27.-én lett kész a 4, 4 méter belmagasságú iroda téliesítése, a galériarészt OBS lemezzel leválasztottuk, a takarékosabb fűtés érdekében. A leválasztással a légtér a feleakkorára csökkent. [ ![]() 9. CSENGERI HÍRMONDÓ DIGITALIZÁLÁSA ÉS BEKÖTÉSE December 11-re a Csengeri Hírmondó 2002-től megjelent számai lettek beköttetve a nyíregyházi nyomdában. A Hírmondó számai már ugyanebben a hónapban, az 1990-es megjelenéstől kezdődően egészen a 2022-es megszűntéig be is lettek digitalizálva, és az Interneten hozzáférhetővé válnak.. ![]() . Vissza az archivumhoz Katt ide! [ Módosítva sze jan 15 2025, 11:28 ] | ||
Vissza az elejére | | ||