![]() | Hirek A múzeumról Szolgáltatásaink Rólunk írták Tárlatvezetés Képgaléria Archivum Regisztráció Vendégkönyv | ![]() |
:: Fórumok :: Állandó kiállitásaink :: Archivum |
|
<< Előző téma | Következő téma >> |
2001 fontosabb eseményei |
Moderátorok: Erno, admin
|
Szerző | Üzenet | ||
admin |
| ||
![]() ![]() Regisztrált tag #12 Regisztrált: szo márc 19 2011, 06:16Üzenetek: 118 | 2001 fontosabb eseményei ![]() Január. Az előző évben megnyílt, de még ebben a hónapban is megtekinthető volt Medgyessy Zoltán amatőr festő, Karácsonyi tárlat –című kiállítása. ![]() ![]() Március 15- én adta át Petrika Ibolya, a megyei sportélet kiválósága, azt a Múzeum által készített, azt az egyedülálló kiállítást a Sportcsarnokban, mely Csenger sportéletét mutatja be a kezdetektől. A sportéletben egykor jeleskedett csengeriek emléklapot vehettek át. ![]() Március 15.én a múzeum Galériatermében Cigány Képzőművészek alkotásait láthattuk, több hónapig. Varga László csengeri gyökerekkel rendelkező festő megnyitója után a helyi cigány kisebbség rövid műsort adott. ![]() ![]() Augusztus elején a Múzeumudvaron Juhász János támogatásával Szilágyi Mihály gyergyócsomafalvi székely ácsmester és brigádja a bográcsoló és a szalonna sütő fölé erdélyi hatásokat idéző tornyos építményt készített. ![]() Augusztus 20 Haditechnikai modellkiállítás –mely II. világháborús működőképes tankokból állt – nyílt meg Szőke László kecskeméti modellező anyagából. Ezt egészítették ki vitéz Gyenes László ny. ezredes az M. kir. Honvédség mindennapjait felidéző karikatúrái. A nagysikerű kiállítást vitéz Jósa Iván, a HOHE alelnöke nyitotta be. ![]() Október 23 –én az Aranyosapáti Alkotóház és az I. Kisvárdai Képzőművészeti Műhely közös tárlatát nyitotta meg Csorba István Kadocsa festőművész. ![]() November 29 én Csenger városa, a Kulturális Minisztérium által kiírt Múzeumpártoló Önkormányzat pályázaton II. díjat kapott. A kitüntetést Budapesten vették át Iparművészeti Múzeum dísztermében dr. Ecsedy István csengeri származású minisztériumi államtitkártól. ![]() November 30 –én nyílt meg Kovács Emil Lajos, szatmárnémeti festőművész tárlata, mely január végéig volt látható. Vissza az archivumhoz Katt ide! [ Módosítva sze febr 03 2021, 12:08 ] | ||
Vissza az elejére | | ||